Hoefverzorging

Wie ben ik

Mijn naam is Gert-Jan Schotanus en  actief als professioneelhoefverzorger. De betrokkenheid bij de natuurlijke hoefverzorging komt voort uit het hebben van een eigen paard. Alweer een aantal jaren geleden is daar de basis gelegd voor natuurlijke hoefverzorging nadat het paard met erbarmelijke hoeven bij mij kwam.

De afgelopen jaren heb ik diverse workshops en cursussen gevolgd en uiteindelijk besloten om hier professioneel mee aan de slag te gaan. Momenteel volg ik ook de opleiding hoefspecialist bij Klaas Feuth. Voor is mij het steeds meer leren, lezen en weten van de paardenhoeven echt interessant daarom volg ik nog steeds workshops, lezingen of cursussen. Het volgen van cursussen etc. is inmiddels niet meer beperkt tot de hoeven maar ook de totale natuurlijke verzorging en training van paarden.

Werkwijze

Ik bekap hoeven van paarden, pony’s en ezels. Bij een eerste bezoek zullen er foto’s gemaakt worden van de stand van de benen, de hoeven etc. daarnaast is er vragenlijst die we samen doorlopen. Dit doe ik om een zo goed mogelijk beeld van het paard en de hoeven te hebben.

De werkwijze die ik hanteer laat zich niet benoemen door een duidelijke lijn zoals er bepaalde stromingen in de natuurlijke hoefverzorging naar voren komt. Werken uit een ‘boekje’ werkt niet bij paarden. Voor mij heeft ieder paard een eigen verhaal en dus ook een eigen aanpak nodig waar het gaat om bekappen.

De natuurlijke hoefverzorging is inmiddels een duidelijk beproefde methode waarbij onderzoeken bij zowel wilde- als gedomesticeerde paarden aan hebben bijgedragen. Het doel is een gezond hoefmechanisme realiseren en dat bijhouden!

Bij de bekappingen verwacht ik een paard dat op een normale wijze meewerkt aan de bekapping. Een droge werkplek die goed verlicht is en een harde ondergrond heeft werken het prettigst voor het paard en mij.

logo-hoefspecialisten-nl